VIDEO: The Smashing Pumpkins danes praznujejo 25 let od izida albuma ‘Mellon Collie and the Infinite Sadness’

23. October, 2020

Album z 28 skladbami je produciral frontman Billy Corgan s Floodom in Alanom Moulderjem. Album ‘Mellon Collie and the Infinite Sadness’ je izšel kot dvojni CD in trojni LP. Na albumu je široka paleta glasbenih žanrov ter viden glasbeni prispevek basista D’arcyja Wretzkyja in drugega kitarista Jamesa Ihe. Album se je prodal v več kot 10 milijonov izvodih. Album je zasedbi The Smashing Pumpkins v letu 1997 prislužil sedem nominacij za nagrado Grammy, vključno z nominacijo za album leta in posnetek leta.
Snemanje albuma je zaznamovala velika produktivnost zasedbe, saj se na album ni uvrstilo na ducate popolnoma dokončanih pesmi, ki so se pojavile v poznejših izdajah.


Billy Corgan je dejal, da album temelji na “človeškem stanju smrtne žalosti”. Corgan je sporočilo albuma usmeril na ljudi, stare od 14 do 24 let, v upanju, da bodo povzeli vse, kar je čutil kot mladostnik, vendar nikoli teh občutkov ni zmogel artikulirani izraziti. “V vzratnem ogledalu maham sebi v slovo in okoli svoje mladosti vežem vozel in jo pospravljam pod posteljo,” je vsebino albuma slikovito opisal Corgan.