VIDEO: The Smashing Pumpkins izdali nov singel ‘Beguiled’

17. November, 2022

Skladba je prva z načrtovanega trojnega LP-ja s 33 skladbami Atum: A Rock Opera in Three Acts, albuma, ki je predstavljen kot nadaljevanje njihovih albumov Mellon Collie and the Infinite Sadness iz leta 1995 in Machina/The Machine of God iz leta 2000.

Billy Corgan, frontman zasedbe The Smashing Pumpkins

Corgan bo v svojem novem podcastu Triintrideset z Williamom Patrickom Corganom vsak teden naslednjih 33 tednov premierno predvajal novo skladbo Atuma (Jesen); prvi dve epizodi, “Atum” in “Butterfly Suite” sta prispeli konec septembra.

Vsaka od 11 skladb bo izšla skupaj s podcastom; 1. dejanje bo na voljo 15. novembra, 2. dejanje 31. januarja, 3. dejanje pa bo 21. aprila zaključilo dramo. Istega dne bo skupina izdala posebno izdajo paketa, ki bo vseboval še 10 doslej neobjavljenih pesmi.

Preden so se odpravili na turnejo, so ponovno napol združeni Smashing Pumpkins – vključno s kitaristom Jamesom Ihom in bobnarjem Jimmyjem Chamberlinom – odigrali dva ogrevalna nastopa v čikaškem Metroju in newyorškem Irving Plaza, pri čemer sta oba nastopa vključevala prvence Atuma.‘Empires’ kot tudi ‘Beguiled’.