VIDEO: The Subways se vračata s singlom ‘Fight’

19. maja, 2021

The Subways so se vrnili! Po premoru med letoma 2016 in 2019 se indie punkerji iz Hertfordshirea vrnačajo s politično nabitim novim singlom ‘Fight’. Skupina, ki je zdaj duo, je prav tako napovedala prestop k založbi Alcopop! in izdajo petega studijskega albuma za letos. Single ‘Fight’, ki ga lahko slišite na Altr radiu je navdihnilo gibanje Black Lives Matter.

The Subways

Singl je bil napisan takoj, ko se je kitarist skupine Billy Lunn lani poleti udeležil protesta Black Lives Matter v Londonu.
‘Fight’ je pismo v dveh delih: gesta solidarnosti s skupnostjo temnopoltih in ostalimi skupnostmi, saj se vsak dan soočajo s sistemskim rasizmom,” je dejal Lunn. “In opozorilo beli skupnosti je, da takšni zatiranji dejansko obstajajo in da jih moramo priznati in se skupaj z marginaliziranimi skupnostmi boriti kot zavezniki.”

‘Fight’ je tudi prvi singel s prihajajočega petega albuma skupine, za katerega so pred kratkim končali snemanje. Označuje tudi odhod bobnarja Josha Morgana, ki je zapustil skupino po končanem snemanju. Na strani b je intervju The Subways in rock dua Nova Twings o gibanju Black Lives Matter.

Single ‘Fight’ je izšel 30. aprila, na 7-palčnem vinilu.