VIDEO: Umrl je kitarist in ustanovitelj skupine The Clash

16. November, 2022

Umrl je eden od ustanovnih članov britanske rock zasedbe The Clash, kasneje kitarist v skupini Public Image Ltd. Keith Levene. Star je bil 65 let.

Keith Levene

Žalostno novico je preko Twitterja sporočil njegov prijatelj Adam Hammond. Po Hammondovih besedah je bil Levene, ki je umrl minuli petek, eden najvplivnejših kitaristov vseh časov. Levene je v 70. letih skupaj z Mickom Jonesom ustanovil skupino The Clash, a jo je zapustil, še preden je ta postala uspešna. Pozneje se je pridružil Public Image Ltd, post-punk skupini, ki jo je ustanovil John Lydon, ki je zapustil legendarne Sex Pistolse. Kasneje se je preselil v ZDA, kjer je med drugim delal z Red Hot Chili Peppers in več hip hop glasbeniki.

Kot je še razkril njegov prijatelj, je Levene že dve leti trpel zaradi raka ledvic, a je bila njegova smrt nenadna in nepričakovana. “Imel je še veliko načrtov in na veliko stvareh je še delal,” je povedal pisatelj Adam Hammond. Glasbenik in pisatelj sta pravkar zaključila s pisanjem knjige o skupini Public Image Ltd, Levene pa je ustvarjal glasbo, ki bi sovpadala s knjigo.