VIDEO: Umrl je legendarni mariborski bobnar Mario

27. April, 2021

Po hudi bolezni je umrl legendarni mariborski bobnar Mario Modrinjak, ki je sodeloval pri številnih bendih kot so The Kronik’s, Žive legende, No Name Blues Band, Bambola in Marko Grobler Trio. Zasedbe, ki jih verjetno brez legendarnega Maria ne bi bilo.

Mario Modrinjak

Za seboj pa je poleg spominov na njegovo vrhunsko bobnanje zapustil tudi dokumentarni celovečerec Biti Mario, ki ga je režiral Rudi Uran. Dokumentarec o Marievem življenju je luč sveta ugledal lanskega septembra v Mariboxu, kjer je bil prisoten tudi Mario in tako poskrbel za unikatno poseben dogodek, ki ga ne bo moč ponoviti. Dokumentarec si v celoti lahko ogledate tukaj.

Mario se je sicer v zadnjih letih z neverjetno močjo in optimizmom boril s hudim rakom, kljuboval do zadnjega dne vsem slabim prognozam, vendar včeraj žal izgubil bitko s to zahrbtno boleznijo, četudi je bil pripravljen preizkusiti vse oblike zdravljenja. Ob žalostni novici so se mu poklonili številni glasbeni kolegi med katerimi je tudi Marko Soršak – Soki, katerega je Mario celo izbral za svojega naslednika. Več o tem si lahko ogledate tukaj.