VIDEO: Violent Soho izdali animiran video za single ‘Canada’

4. marca, 2021
Violent Soho

Avstralski alternativni rockerji Violent Soho, so oboževalce lani razveselili z novim albumom ‘Everything Is A-OK’, ki je prejel širše pohvale glasbenih kritikov. Pred kratkim pa je zasedba izdala še video za skladbo ‘Canada’, ki jo lahko slišite na Altr radiu in je del njihovega zadnjega albuma.

Po letih, ko so se s prvima dvema ploščama še iskali (‘We Don’t Belong Here’ iz leta 2008 in ‘Violent Soho’ iz leta 2010), je zasedba Violent Soho z lanskim albumom ‘Everything Is A-OK’ potegnila metaforično črto: do zdaj niso hoteli upoštevati pravilnika, ki so ga napisali drugi ljudje. To je tisto, kar je ‘Everything Is A-OK’, deklaracija, kar predstavlja bend Violent Soho. Kot glasbeniki. Kot prijatelji. Vokalist in kitarist Luke Boerdam pojasni: “Je iskren. Ne trdi, da je karkoli, kar ni: je apolitičen, lenoben, ciničen in poskuša se povezati z ljudmi zaradi skupne izkušnje pri opozarjanju na družbene neuspehe in osebna sranja.”

Album ‘‘Everything Is A-OK’ ostro razmišlja o tem, kako je svet postal obseden z ustvarjanjem simulacij na družabnih omrežjih, kjer vsi predstavljajo svojo “blagovno znamko” in kako so medsebojne povezave minljive in plitve. Razmišlja o idejah, čustvih in o tem, kako se prodajajo ideje o neki naši lažni osebnosti, o nekomu, kar v resnici nismo.