VIDEO: Wckd Nation izdali novi single ‘Counting Days’

14. April, 2021
Wckd Nation

Wckd Nation, skupnost glasbenikov, ki raziskuje nove oblike ter zvoke jazz-popa, je izdala novo skladbo ‘Counting Days’, ki je bila posneta lansko leto v studiu Radia SI poleg predhodno izdanega singla ‘Come Over, Come By’. ‘Counting Days’ je odgovor skupine na trenutno stanje pandemije virusa COVID-19. Skladba je stilsko umirjena in predstavlja presek jazza in popa z besedilom v angleščini. Besedilo je kontekstualno primerno trenutni situaciji, ko odštevamo dni do odpiranja javnega življenja.

Skupina je jeseni 2018 izdala prvenca ‘Time’ in ‘Troubles’, ki sta bila hitro opažena s strani vodilnih slovenskih radijskih postaj. Po prvih uspešnih koncertih v Sloveniji je zasedba izdala svoj tretji singl ‘New Path’ in marca 2019 zaključila prvo mednarodno turnejo na Baltiku, kjer je med drugim nastopila na enem glavnih odrov showcase festivala Tallinn Music Week. Preostanek leta 2019 je skupina nadaljevala z gostovanji po Sloveniji, vključno z nastopom na festivalu Lent, koncertom, ki ga je posnela Radiotelevizija Slovenija. Novembra 2019 so Wckd Nation izdali svoj četrti singl ‘The Swan King’.

V začetku leta 2020 je zaradi širitve virusa COVID-19 skupina morala odpovedati svojo drugo mednarodno turnejo v Avstriji in na Češkem. Zasedba je v izolaciji posnela demo nove skladbe ‘Counting Days’ in ga izdala na EP kompilaciji Jazz ‘ma Mlade: Stereo Isolation.

V začetku leta 2021 je skupina bila nominirana za HEMI MUSIC AWARD in predstavila uradni videospot za skladbo ‘Come Over, Come By’. Marca je Wckd Nation objavil svoj zadnji singel ‘Counting Days’, ki ga lahko slišite na Altr radiu.