VIDEO: XSKULL8 zrasli z novim albumom ‘From Sin To Sinners’

30. June, 2021

Dolenjski rokerji so izdali nov album z naslovom From Sin To Sinners. Četudi gre za prvo ploščo pod imenom XSKULL8, pa se po besedah fantov “pozna, da ni naša prva. Tole je že izdelek s katerim se brez strahu predstavimo tud svetovni sceni.”

Po izdaji zadnjega singla ‘Leaves Are Falling’ s plošče, ki ga lahko slišite na Altr radiu, z navdušenjem ugotavljajo, da se je pesem odlično prijela, enako pa upajo za ostali material: “Večino tega smo naši publiki že predstavili s singli, imamo pa na albumu še nekaj neslišanih cukrčkov,” obljubljajo.

Ponosni na izdelek
Kot pravijo fantje, so se producent Matej Pečaver in celotna ekipa res potrudili: “Na pesmih se je delalo kar nekaj mesecev, preden smo šli v studio. Zato so lahko ostale zadeve tekle nemoteno, saj je vsak od nas vedel, kaj se pričakuje in kako bomo speljali.”
Album je po besedah frontmana Rokka nekakšen skupek njihovih življenj, izkušenj in različnih obdobij. “Sliši se, kje smo bili sveže samski, kdaj se nam je kaj zamerilo in pa kdaj smo vsaj malo dorasli, saj so tudi teme in teksti postali bolj takšni,” pravi Rokk in dodaja, da je naslov albuma točno to, kar piše, From Sin To Sinners: “Najprej je moral biti greh, da se lahko potem greši. Isto kot z zakoni. Če ti nekdo ne reče, da je nekaj protizakonito, da se tega ne sme, ni nič narobe če to počneš. V trenutku, ko se nekdo odloči, da pa je to nekako nesprejemljivo, pa ta ista stvar postane nekaj slabega,” pojasnjuje in pristavi, da je za zdaj album v fizični obliki možno kupiti v njihovi spletni trgovini xskull8.com/shop, v roku 2 mesecev pa bo
prišel tudi na vse priljubljene digitalne platforme.

XSkull8

Podpisali s Curtain Call Records
Ob izdaji albuma fantje veselo sporočajo tudi, da imajo novo založbo. “Res smo veseli, da so se v Curtain Call Records odločili podpisat z nami. Težko rečem, kaj točno se bo spremenilo za nas. To bo pokazal čas našega sodelovanja, ampak občutki so super. In zdi se mi, da se rezultati že kažejo. Če drugega ne, je bila ena potrditev, da delamo dobro in pa brca v rit, da se ne ustavimo.” Točno to fantje načrtujejo za v bodoče. “Ne se ustavit. V bistvu je tu veliko odvisno od nove založbe in poti, ki jo bomo skupaj ubrali, je pa jasno eno. Ne bomo se ustavili. Delamo naprej, delamo še več in sklepamo, da tudi bolje.”