VIDEO: Žen se z novim singlom potopijo v sanje

19. maja, 2021

Hrvaški all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi enajsto obletnico benda, osmo obletnico izida svojeha prvega albuma I onda je sve počelo, prvo obletnico vinilne izdaje istega albuma.
Idealna priložnost, da ŽEN izdajo nov single in videospot Uroni u san’, ki je bil premierno prikazan v okviru festivala Vox Femionae.

Žen

Komad ‘Uroni u san’ , ki ga lahko slišite na Altr radiu, je zgodba o uživanju v sedanjem trenutku, prepuščanju tokovom življenja in prisluškovanju svoje intuicije – na nek način popoln soundtrack za čudno obdobje v katerem smo se znašli. Videospot je produciral, posnel in režiral Igor Bogdanović s svojo Shortest Path produkcijo. Snemanje je potekalo v čudovitem gozdu v bližini Zagreba, v piknik atmosferi in z obilico smeha.

ŽEN so svoj zadnji album Sunčani ljudi (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile konec leta 2017, medtem ko so v pandemičnem letu 2020 svojo deseto obletnico delovanja zabeležile z albumom Blender z 9 remixi njihovih komadov, ki so jih prispevali različni glasbeniki in producenti, katerih status sega od veteranov scene do novih upov elektronske scene. Letos so za film ‘Časna posla (Nun of your bussiness)’ prispevale komad ‘Mnogi’, ki so ga ustvarile točno za to priložnost. Najnovejši single ‘Uroni u san’, s katerim napovedujejo četrti studijski album, so članice benda posnele same v svojem Tralala studiu u Zagrebu, zmiksal ga je Saša Rajković Zarkoff, za mastering pa je poskrbel nizozemski glasbeni producent Martijn Tyrell.
 ŽEN se kmalu vračajo tudi na koncertne odre – v petek, 21.5. na dvorišču AKC Medike v Zagrebu bo prva priložnost, da slišite ‘Uroni u san’ tudi v živo.