VIDEO: Zvezdniška zasedba Urethane izdala album ‘Chasing Horizons’

10. October, 2021

Profesionalni rolkar, kulturna ikona in kitarist Steve Caballero (The Faction, Odd Man Out, Soda) je med karanteno ustvaril pop punk zasedbo Urethane, katere člani so še vokalist/kitarist Tim Fennelly (War Fever), basist Chad Ruiz (Skipjack) in bobnar Dylan Wade (The Bombpops). Skupina je zdaj izdala svoj prvi album Chasing Horizons, ki ga je produciral in zmiksal Cameron Webb, izšel pa je pri založbi Cyber ​​Tracks. Na albumu gostujeta tudi Toby Morse iz zasedbe H2O in Jim Lindberg iz zasedbe Pennywise.

Na glasbene korenine zasedbe Urethane nedvomno vplivajo punk rock, pop-punk in melodični hardcore. Caballero je novi album opisal takole: “Album je poln privlačnih refrenov in melodičnih kitar, ki segajo od srednjega tempa do agresivnega bobnanja in kričanja.”

Urethane

Chasing Horizons je bil napisan med karanteno, zato se lirične teme nagibajo k temam kot so depresija (‘Gravity’), narcizma (‘Avalanches’), slabih lastnosti in genetike, ki jih podedujemo in smo z njimi prisiljeni živeti (‘Inheritance’), postati sam sebi najhujši sovražnik (‘Love Letter Bombs’) do spornih odnosov (‘What You Get’) in ljubezni v najtemnejših časih (‘What Becomes Of Us’).
Naslov albuma izhaja iz pesmi ‘Wyoming’, ki govori o obupanju, begu in ponovnem začetku. “Obstaja besedilo, kjer je lik na odprti cesti in lovi obzorje, kar se nam je zdelo zelo smiselno,” razlaga basist Chad Ruiz. “V kratkem življenju te skupine smo neprestano lovili obzorja. Tako zabaven občutek dobite, ko greste na pot. Zelo smo hvaležni, da lahko lovimo obzorja.”